Aki szeretne a normál tanmenetben szereplő tudásnál többet megszerezni, illetve akit érdekel valamilyen, a tanszék által oktatott vagy kutatott téma, azt szívesen látjuk. A pontos lehetőségek feltérképezéséhez legjobb egy személyes beszélgetés. Az érdeklődők keressék Friedl Katalin tanárnőt (friedl@cs.bme.hu) vagy Katona Gyula tanszékvezetőt (kiskat@cs.bme.hu).

IMSC

Az előadások minden tárgyunk esetén közösek a reguláris képzésen levő diákok előadasáival. A gyakorlatokon viszont más feladatokat dolgozunk fel, mint a reguláris kurzuson: kevesebb bevezető, rutin, gyakorló feladat szerepel és több nehezebb, gondolkodtatóbb feladat lesz. Valószínűségszámításból ezen felül a gyakorlatokon szerepel néhány olyan tétel bizonyítása is, amire a reguláris előadáson nem jut idő.

Szakkör

ACM szakkör

Kőnig Dénes Diszkrétmatematika-verseny

A Kőnig Dénes Diszkrétmatematika-verseny a Számítástudományi és Információelméleti tanszék által szervezett kari matematikaverseny. A verseny névadója, Kőnig Dénes (Budapest, 1884. szeptember 21. – Budapest, 1944. október 19.) a műszaki egyetem volt tanára, és az első gráfelméleti könyv szerzője.

A verseny weboldala